Pavel Zahradník před obhajobou titulu

30725570_10216831285161273_6337878927112929280_o_1

Pavle, nejdříve se nám představ. Kolik Ti je, čím se živíš a jaké jsou Tvé největší úspěchy, nejen sportovní?
Je mi 39 let, pocházím z Ústí nad Labem, v Praze žiju již 16let a už tu nejspíše zůstanu. 
Pracuji ve finančním poradenství, zastávám pozici oblastního ředitele ve společnosti Fincentrum a.s. 
V únoru 2019 očekáváme narození našeho prvního dítěte, což považuji za svůj největší nesportovní úspěch ;-)

Jako vrcholný manažer pociťuješ psychickou únavu nebo podrážděnost, kolik hodin denně Ti běží hlava na plné obrátky?
V mé profesi skutečně dostává hlava pořádný zápřah, a čím jsem starší, tím více si uvědomuji, jak je důležité myslet na svou hlavu. S tělem se přeci jen člověk vypořádá lépe, jelikož tělo bolí – začínám řešit bolest. S hlavou je to mnohem složitější. Snažím se držet si čas na odpočinek, spánek, ale také kvalitní suplementaci. Doplňuji pravidelně B komplex, Antistress multivitamín a Sleep Mood Booster, které mi pomáhají podpořit a zefektivnit odpočinek.

Jak relaxuješ?
Mimo sportovní vyžití mám ještě několik koníčků, kterým se rád věnuji. Je to hlavně hra na ukulele a zpěv, také kvalitní četba. Rád zajdu do kina, nebo kouknu na nějaký pěkný film. Naposledy jsme byli s manželkou na Bohemian Rhapsody.

Kde se Ti nejlépe relaxuje, máš oblíbené místo?
Nejraději relaxuji v zahraničí, při cestování si prostě nejlépe vyčistím hlavu. Jinak samozřejmě doma ve vaně :-)

Součástí progresu a regenerace je spánek. Zeptám se tedy, jak se Ti spí? Dodržuješ nějaká pravidla zdravého spánku?
S vysokým pracovním vypětím jsem skutečně míval problémy s kvalitním spánkem a ve chvíli, kdy jsem přidal větší tréninkové dávky, bylo to ještě horší. Moc mi pomáhá suplementace, Antistress multivitamín a Sleep Mood Booster. (AKCE HODINKY E-SHOP)
Na noc si vypínám wifi signál i mobilní telefon. Meduňkový a třezalkový čaj je již v mé každodenní rutině.

V minulosti jsi trpěl poměrně slušným obelixismem, jak se Ti to povedlo?
Celý život jsem trpěl nadváhou a to zhruba od 15 let. V 17 letech jsem vážil 126 Kg. Pak jsem poprvé dorazil do posilovny a na trénink boxu. Tenkrát jsem shodil až na 85 kg. Následně to vždy šlo ve vlnách. Nyní jsem po 6leté pauze začal zase trénovat a to v červnu 2017. To jsem vážil 118 Kg, do ledna 2018 jsem shodil na 98 Kg. Shazování vlastně nebylo až tak náročné, ve chvíli, kdy jsem najel na pravidelnou a „slušnou“ stravu. V lednu jsem odjel na 2 měsíce do Asie. Byl jsem 3 týdny v Thajsku v kempu, kde jsem nastavil pravidelný tvrdý trénink a hlavně kvalitní stravu. Problémem držení diety v ČR oproti Asii vidím hlavně v nedostupnosti kvalitních potravin. Pokud jdu po ulici a mám hlad, těžko najdu rychle něco, co mi nenaruší můj stravovací plán.

Aktuálně se Tvá fyzická forma výrazně zlepšila, v čem spočívá ta změna?
Nyní se cítím báječně, jsem pravděpodobně v nejlepší formě, co jsem kdy měl. Veškeré výsledky plynou z jediného, a to pravidelnosti. Pravidelný trénink a pravidelný kontrolovaný jídelníček, který pro mne připravuje Daniel Dvořák a dělá to skvěle. Zařazuji i detoxifikační koktejly, do kterých přidávám veganský Clean protein pro zlepšení regenerace.

Popiš nám svůj jídelníček.. Je pro tebe těžké držet striktně stravu jako pro bývalého ultrajedlíka?
Jídelníček se mi mění dle fáze přípravy, a to podle zátěže. V současné chvíli, kdy mám měsíc před zápasem, vypadá můj jídelníček asi takto:
Snídaně a večeře koktejl z ovoce, petržele, lněného semínka a mladého ječmene. Poté 3 jídla, která se skládají z brambor, brokolice, růžičkové kapusty a vejce.
V silové přípravě mám více masa a bílkovin. Nyní se snažím tělo odkyselit a odlehčit.
Nejtěžší pro mě byl první měsíc, měl jsem chvíle, kdy jsem si říkal „to snad nemůžu všechno sníst“, ale pak se to srovnalo a najednou to jde. Pravda, zabírá mi hodně času si jídlo připravovat, ale výsledky jsou super a já se cítím perfektně. Dokonce i pokušení na sladkosti nebo tučná jídla již není takové. Prostě mi to tolik nechybí.

V čem nejvíce hřešíš, co se týče stravy?
Největším problémem je nedostupnost jídla. Musím si připravovat vlastní krabičky a ty si sebou nosit. Pokud toto nestihnu, nastává problém. Největším lákadlem jsou pro mě sladkosti, s tím bojuji nejvíce, ale musím uznat, že po třetím měsíci pravidelné stravy je to už lepší. Nadále ale přetrvává výzva v podobě slazené kávy se spoustou mléka. No a asi nejtěžší je omezení konzumace vína.

Kolikrát týdně trénuješ a o jaké tréninky jde, s kým trénuješ?
V této fázi přípravy trénuji 5-6krát týdně. Box ladím s Olegem Matuschevičem v PriMMAt aréně, silovou přípravu pak s Danielem Dvořákem.

Jak dbáš o svoje tělo, aby takový zápřah vydrželo?
Věk má své nevýhody, ale i výhody. Celkem již poznám své tělo a na co reaguje. Bez kvalitní suplementace bych to asi nevydržel. Z doplňků pravidelně dodávám: Magnesium, Kalcium, vitamín C, B komplex forte. Pak BCAA XXL, Clean protein (v silové přípravě), Chlorelu, zelený ječmen.
Regeneračně rozhodně masáže, sauna a kvalitní spánek, kde jak jsem zmiňoval používám Sleep n Mood booster. Bez toho to prostě nejde (v mém věku rozhodně ne)

Jak ses k boxu dostal?
V Ústí nad Labem, když mi bylo 18 let jsem poprvé potkal trenéra Vasily Larionova, ten mě nadchl pro box a to mě už nepustilo.

Vzpomínáš si na svůj první zápas?
První zápas jsem měl v roce 2010 v rámci Manažerské extraligy boxu. Bylo to v Liberci, proti Tomáši Hauftovi (190 cm, 140 Kg)! První prověrka jak se patří. Zápas jsem vyhrál na body. Byl jsem hodně nervózní, takže jsem si to tolik neužil.

Jaký byl Tvůj nejtěžší soupeř?
Rozhodně nejtěžší byl zápas s Petrem Jankem, se kterým mám jedinou porážku v rámci MEB. Porážku jsem následně v boji o titul vrátil. Takže to máme 1:1.

Co Tě čeká v nejbližší době na sportovním poli?
20. 12. 2018 mě čeká obhajoba titulu Mistra MEB v České národní bance. Soupeř Jan „Panda“ Panáček je velmi kvalitní. Je mladší, je větší, je silnější. Určitě se přijďte podívat, bude to stát za to.

A co na nesportovním?
Největší výzvou a také potěšením bude narození naší dcery v únoru 2019. Co bude dále, se uvidí až pak.

Máš oporu ve svém okolí ve svých aktivitách?
Podporu mám rozhodně velkou, a to hlavně mezi kamarády, kteří mě znají a mají radost z mých úspěchů. Manželka mě také podporuje ve cvičení, jen se jí moc nelíbí, když chodím domů potlučený :-)

Co máš v plánu na příští rok?
Tento rok jsem si splnil již téměř všechny sny, co jsem měl, takže do příštího roku toho moc nezbývá, alespoň co se sportu týče. I když, pořád mám v hlavě ještě sen zaboxovat si na opravdu velkém galavečeru, a to pod pravidly boxu, nebo i kickboxu či Muay Thai, tak pokud zdraví a čas dovolí, tak se mi to snad ještě povede.
Zároveň doufám v úspěšné dokončení mého studia MBA.

A jaké předsevzetí pro rok 2019?
Do roku 2019 bych chtěl udržet hlavně disciplínu, a to nejen tréninkovou, ale hlavně stravovací. Pro zdraví a pohodu je podle mě kvalitní strava, cílená suplementace a relaxace to nejdůležitější.

42666083_10217776290104749_3859832640139952128_o